Saltele in Moldova! Producator de Saltele Ortopedice. Saltele cu arcuri, Saltele Memory, Saltele Foam, Pernute Ortopedice, Saltele cu sistemul Vara-Iarna, Saltele cu arcuri individuale. Accesorii pentru casa si alte produse confectionate la comanda.

EFECTELE INSUFICIENȚEI DE SOMN ASUPRA SĂNĂTĂȚII ȘI A GREUTĂȚII CORPORALE

Așa cum ritmul vieții cotidiene este extrem de rapid, o mare parte din noi se poate bucura de somn din plin, adică de cele 8-9 ore ce sunt recomandate de medici. Insuficiența de somn este o problemă foarte des întîlnită în ziua de astăzi ce poate avea diverse efecte negative asupra sănătății noastre. Putem fi influiențați nu doar de diverse boli, cum ar fi bolile cardiovasculare dar și de modificarea și înrăutățirea funcțiilor creierului. O altă consecință a privării de somn este afectarea greutății corporale.

 Chiar dacă e greu de crezut există o relație strânsă între somn și greutate. Grelina (hormonul responsabil de senzația de foame) și leptina (hormonul responsabil de senzația de sațietate) sunt hormonii ce fac legătura între greutate și somn. Datorită unor studii s-a stabilit că persoanele ce au dormit 4-5 ore pe noapte au prezentat un nivel al grelinei de 3 ori mai mare și cel al leptinei cu o cincime mai mare decât al celor persoane ce au dormit suficient. Cu alte cuvinte, cei care suferă de insuficiență de somn resimt senzația de foame mai des și se satură mai greu.

Acest lucru presupune atît acumularea de grăsimi, cât și pierderea masei musculare. Din cauza privării de somn, crește secreția de cortizol (hormonal ce asigură supraviețuirea organismului la mediu și stres), iar organismul începe să “consume” din propriile depozite și din propria masă musculară. De aceea, indiferent de dietele ținute și minimum de calorii consumate, atunci când nu dormi suficient este nesemnificativă pierderea de grăsime, însă este inevitabil pierderea de mușchi.

În concluzie, putem spune că somnul și orele dormite reprezintă un factor extreme de important pentru sănătate și greutatea corporală a fiecărui din noi.

Last modified onMonday, 26 February 2018 19:00
back to top

De ce saltelele noastre?

Care sunt avantajele produselor noastre?

  1. Sunt confectionate din materiale calitative.
  2. Se produc la comanda.
  3. Sunt produse in termeni reali.
  4. Se transporta Gratis si achitarea se face la livrare.
  5. Obtineti garantie pentru perioada de utilizare.

Despre Noi

GRISALIA - Un produs creat dupa design si concept italian!

Ne-am propus sa aducem Italia la noi acasa, nu la direct ci la figurat prin intermediul saltelelor noastre!

GRISALIA este un nume ce provine de la orasul italian GRISOLIA din provincia Cosenza si care este considerat un centru de origine medievală, al cărui nume în funcție de unii cercetători (...).

citeste in intregime

Expediază marimea - Află prețul!

Email-ul Dvs.:
Marimea saltelei:
Scrie tipul saltelei dorit: ex.: Saltea Arcuri / Foam
Intrebare Anti-Spam: 1+2=? Scrieţi cifra raspuns pentru a trimite mesajul.
Top of Page MATCO® Mattress - Reprezinta o marca inregistrata la AGEPI Moldova. Conţinutul acestei marci este ocrotit de drepturile de autor. Este interzisă copierea sau retransmiterea prin orice mijloace a unor părţi sau elemente ale acestui site şi/sau conţinut.