Print this page

CUM SĂ DORMIM MAI BINE?

Durerile de gît și de spate, o zi stresantă și grea la serviciu sau starea prea obosită poate alunga somnul. Putem ameliora calitatea orelor de somn prin alegerea saltelei potrivite sau prin aranjarea pernelor corect alese.

Specialiștii recomandă celor care dorm în poziția laterală și ghemuit (poziția fetus) să-și pună o pernă între genunchi , pentru a înlătura stresul și tensiunea acumulate în timpul zilei. Pentru cei care dorm pe spate specialiștii recomandă poziționarea perne sub genunchi. Este bine să știți că sprijinul capului pe mai multe perne nu este recomandat, întrucît gîtul nu stă într-o poziție relaxată.

De-asemenea trebuie să știți că saltelele trebuiesc schimbate o dată la 5-7 ani. Cînd vine vorba de procurarea unei saltele , cel mai important lucru este confortul. Iar duritatea saltelei optime diferă de la o persoană la alta, aceasta nu trebuie să depășească nivelul de suportabilitate a corpului nostru.

Lipsa unui somn suficient sau de calitate afectează performanța generală a organismului – modul în care judeci, reacționezi și gestionezi mediul din jur.

Astefel procură o saltea și pernă de calitate, exact după necesitățile tale, rezultatul îl vei simți chiar din prima zi.