Print this page

CÎND TREBUIE SCHIMBATĂ SALTEAUA?

Ți-ai pus întrebarea cînd trebuie să-ți schimbi salteaua? Specialiștii recomandă de schimbat salteaua după o perioadă de maxim 7-10 ani. Atunci cînd dormim în fiecare noapte corpul nostru elimină transpirație, care se îmbibă în saltea. Aceste depozite reprezintă un mediu ideal de apariție și dezvoltare a acarienilor și a altor microorganizme.

De-asemenea o saltea trebuiește schimbată dacă te trezești cu dureri de spate dimineața, dureri de cap și cu senzația că nu te-ai saturat de somn. O saltea necalitativă și veche te va face în timpul nopții să te miști des, nu îți va susține coloana vertebrală în poziția corectă și nu va oferi confort.

Analizează salteaua ta fără așternuturi, dacă pare să fie denivelată sau să aibă rupturi atunci și acesta ar fi un motiv de a schimba salteaua.

Un studiu arată că somnul este mai calitativ, mai sănătos și mai adînc pe o saltea nouă, potrivit aleasă. Dacă te-ai hotărît să-ți schimbi salteaua atunci nu uita să ceri sfatul unui specialist pentru a alege o saltea exact după necesitățile tale.