Print this page

5 SFATURI DE LA SPECIALISTI PENTRU ALEGEREA SALTELEI POTRIVITE

Un somn bun favorizeaza buna dispozitia si productivitatea din timpul zilei. Pentru a avea un somn bun si sanatos este nevoie de o saltea potrivita pe masurara necesitatilor noastre.
Specialistii vin cu 5 sfaturi de baza care te vor ajuta sa alegi o saltea buna:

1.    In primul rind, trebuie sa alegi o saltea cu dimensiuni care sa se potriveasca cu patul tau.

2.    Alege o saltea de la un producator deja cunoscut pe piata care iti poate garanta calitate.

3.    Materialul din care este confectionata salteaua este un alt aspect de care trebuie sa tii cont. Salteaua trebuie sa ofere atit confort termic, cit si sa se adapteze formei corpului. Optateaza pentru materiale naturale, tratate antistatic si antibacterian, care asigura un grad optim de igiena.

4.    In functie de compozitia structurii interne, saltelele pot fi prevazute cu arcuri Bonell sau Pocket, latex, spuma poliuretanica, spuma memory, apa etc. Saltelele cele mai des intalnite sunt cele pe arcuri, realizate din otel inoxidabil, dar si cele cu spuma memory foam care sunt considerate a fi cele mai confortabile.

5.    Pentru a satisface cerintele ergonomice ale fiecarei persoane, salteaua trebuie sa fie elastica si, in acelasi timp, tare. Golul format intre zona lombara si saltea trebuie sa aiba dimensiunea unei palme, nici mai mult nici mai putin.

In functie de necesitatile tale Grisalia propune mai multe tipuri de saltele, te asteptam sa le probezi!