Print this page

DE CE O SALTEA FĂRĂ ARCURI ?

În prezent saltelele sunt prezentate într-o varietate mare de modele, grosimi, dimensiuni. Din această cauză atunci cînd dorim să alegem o saltea ne confruntăm cu problema „Ce saltea să aleg una cu arcuri sau una fără arcuri?‟
Mai jos noi am hotărît să prezentăm cîteva caracteristici a saltelelor fără arcuri .

Saltelele fără arcuri sunt acele saltele care au un miez din material de spumă, spumă poliuretanică sau spumă memory foam. Acest tip de saltele nu includ puncte de presiune, iar suportul este asigurat de densitatea materialului, acesta conturîndu-se în funcție de forma corpului.

Un alt element în favoarea saltelelor fără arcuri este și faptul că saltelele din poliuretan nu sunt un mediu propice pentru dezvoltarea alergenilor, astfel că persoanele care suferă de diverse alergii nu întîmpină nici-un disconfort.

În trecut se spunea că saltelele fără arcuri se uzează mai rapid decît saltelele cu arcuri, astăzi datorită noilor tehnologii și modele viața saltelelor fără arcuri este cel puțin la fel de lungă precum cea a saltelelor cu arcuri.
Saltelele fără arcuri au puține dezavantaje unul dintre ele referindu-se la prețul destul de ridicat.

Atunci cînd mergi să alegi o saltea fără arcuri, atrage atenția la densitatea materialului. O saltea de calitate trebuie să aibă o densitate înaltă.