Saltele in Moldova! Producator de Saltele Ortopedice. Saltele cu arcuri, Saltele Memory, Saltele Foam, Pernute Ortopedice, Saltele cu sistemul Vara-Iarna, Saltele cu arcuri individuale. Accesorii pentru casa si alte produse confectionate la comanda.

ISTORIA SALTELELOR ORTOPEDICE

Saltelele sunt un element important în viața noastră. Deoarece sa calculat și sa constatat că aproximativ 18-24 de ani din întreaga viață îi petrecem dormind, astfel salteaua fiind de nelipsit din dormitor. Pe mulți dintre noi ne frămîntă întrebarea cum arătau primele saltele și cînd au apărut acestea. În continuare vă vom povesti cîte ceva din istoria saltelelor, în special despre conținutul, aspectul și tehnologia de fabricare a acestora.
Cea mai veche saltea descoperită în timp, este o saltea din perioada neolitică care probabil era făcută din iarbă, frunze etc. aceasta fiind acoperită cu piele naturală. Ceva mai tîrziu au început să apară saltelele umplute cu apă, acoperirea lor fiind din piele de capră.
În Roma Antică au apărut saltelele umplute cu paie, lână și pene. În secolul XV au început a apărea saltele din lînă și alte material naturale acoperite cu mătase sau catifea. Începînd cu secolul al VIII-lea, bumbacul și lâna sunt folosite pentru umplutura saltelelor. Tot în această perioadă apar husele din bumbac sau in. Aceasta parte din istoria saltelelor pune începuturile a ceea ce utilizăm noi în prezent.

La sfîrșitul secolului al XIX-lea apare șomiera. Tot în această perioadă apare umplutura sintetică și saltelele cu arcuri. În anii 50 apar saltelele din cauciuc buretos, iar peste 10 ani apar primele saltele umplute cu apă. Ceva mai tîrziu în 1970 NASA inventiază materialul vasco-elastic, care mai tîrziu va lua denumirea de memory foam, iar în 1992 apare prima saltea cu Memory Foam ceea ce a adus o nouă tehnologie pe piață.
În prezent latexul, spuma visco-elastică memory și poliuretanul sunt cele mai bune material pentru confortul din dormitor. Cele mai des folosite saltele sunt cele ortopedice pe bază de arcuri fie că Bonell, fie că cu arcuri individuale, saltelele cu memory și saltelele din poliuretan. Acestea asigură un somn confortabil, sănătos și liniștit.
Privind istoria saltelelor, putem astăzi să ne bucurăm de un adevărat confort și o adevărată eleganță în dormitor datorită evoluției și dezvoltării tehnologiilor noi.
SalteleMoldova.com va pune la dispoziție saltele ortopedicedice din cele mai moderne și performante materiale, garantînd calitate și confort.

Last modified onTuesday, 03 September 2013 08:13
back to top

De ce saltelele noastre?

Care sunt avantajele produselor noastre?

  1. Sunt confectionate din materiale calitative.
  2. Se produc la comanda.
  3. Sunt produse in termeni reali.
  4. Se transporta Gratis si achitarea se face la livrare.
  5. Obtineti garantie pentru perioada de utilizare.

Despre Noi

GRISALIA - Un produs creat dupa design si concept italian!

Ne-am propus sa aducem Italia la noi acasa, nu la direct ci la figurat prin intermediul saltelelor noastre!

GRISALIA este un nume ce provine de la orasul italian GRISOLIA din provincia Cosenza si care este considerat un centru de origine medievală, al cărui nume în funcție de unii cercetători (...).

citeste in intregime

Expediază marimea - Află prețul!

Email-ul Dvs.:
Marimea saltelei:
Scrie tipul saltelei dorit: ex.: Saltea Arcuri / Foam
Intrebare Anti-Spam: 1+2=? Scrieţi cifra raspuns pentru a trimite mesajul.
Top of Page MATCO® Mattress - Reprezinta o marca inregistrata la AGEPI Moldova. Conţinutul acestei marci este ocrotit de drepturile de autor. Este interzisă copierea sau retransmiterea prin orice mijloace a unor părţi sau elemente ale acestui site şi/sau conţinut.