Print this page

BENEFICII ALE SOMNULUI (I)

BENEFICII ALE SOMNULUI (I)

Un somn de calitate are un șir de beneficii pentru sănătatea noastră, de la menținerea greutății, până la combaterea anxietății și a stresului. Acesta este un factor ce ne asigură existența și starea sănătății noastre. Există un șir de motive pentru care ar trebui să dormim cel puțin 7 ore pe zi., cât și beneficii de care te poți bucura atunci când dormi suficient.

 

În primul rând, un studiu făcut în anul 2010 a demonstrat că persoanele ce dorm puțin o perioadă îndelungată de timp, trăiesc mai puțin. Astfel, cei ce dorm 7-8 ore trăiesc cu câțiva ani în plus, fiind mai odihniți și mai puțin stresați.

Un alt beneficiu este acela că atunci când o persoană se bucură de un somn liniștit și relaxant, aceasta este mai creativă și mai eficientă. De asemenea, este important să obișnuiești organismul cu un anumit regim, adică să te culci în fiecare seară aproximativ la aceeași oră.

Somnul ajută și la menținerea greutății, astfel încât dormind sufient nu vei avea probleme cum ar pofta de mâncare.

Un alt rol extrem de important al somnului este acela că acesta influiențează memoria. Astfel, atunci câd dormi insuficient nu eșticapabil să te concentrezi bine și începi să uiți lucrurile pe care le ai de făcut.

De asemenea, somnul ajută la combaterea stresului. De aceea, este recomandat ca atunci când ești stresat să beai un pahar de lapte cald și să te culci.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile somnului, deoarece acestea sunt numeroase. Astfel, în următorul articol îți vom prezenta încă câteva dintre avantajele somnului de calitate.

Last modified onSaturday, 24 March 2018 20:58