Print this page

ÎNTREȚINEREA SALTELEI DE PAT

ÎNTREȚINEREA SALTELEI DE PAT

Pentru a beneficia de un somn sănătos și bun ai nevoie nu doar de o saltea de calitate, dar și de o saltea curată. Astfel, indiferent de durata de viață a saltelei, aceasta trebuie întreținută corespunzător. Iată câteva acțiuni importante pe care trebuie să le execute pentru a îngriji salteaua achiziționată.

 - Indiferent de tipul saltelei, aceasta trebuie să fie întoarsă de 2 ori pe an (în cazul saltelelor cu față de iarnă și vară e mult mai ușor, acestea sunt utilizate cu fața corespunzătoate, astfel respectă această regulă) pentru a evita tasarea și/sau deformarea acrurilor.

- La fel, oricât de calitativă ar fi o saltea, aceasta trebuie protejată de praf. De aceea, tinde să aspiri salteaua pentru a avea parte de un somn perfect, odihnitor și sănătos și pentru a evita alergiile

- De asemenea, îngrijirea saltelei poate fi făcută cu ajutorul unei huse de protecție. Aceasta protejează salteaua de murdărie, praf, pete, iar în cazul huselor impermiabile de lichide.

- În cazul lipsei unei huse de protecție, optează pentru o curățare corespunzătoare și corectă a saltelei de pete, murdării, etc. Nu curăța salteaua cu apă, această acțiune dăunând saltelei, ci optează pentru o soluție specială.

- Evită vărsarea oricărui tip de lichide pe saltea. Acestea pot afecta structura interioară a saltelelor.

Last modified onMonday, 19 February 2018 18:08