Print this page

SFATURI PENTRU ALEGEREA TIPULUI DE SALTEA POTRIVITĂ

Tu cum dormi, și care este starea ta dimineața? Dacă ai un somn necalitativ și nu dormi bine una din cauzele problemelor tale poate să fie faptul că nu ai o saltea potrivită. Este foarte important să știi cum să alegi salteaua corect, deoarece o saltea bună pentru cineva poate să nu fie bună și pentru tine, totul depinde de necesitate. În continuare îți oferim lista saltelelor disponibile pe piață, pentru ați ușura alegerea.

 

Cîte tipuri de saltele există:
-    Saltele ortopedice -  sunt saltelele cu structură aproape fermă sau fermă, care te ajută la protejarea coloanei atunci cînd dormi. Saltelele ortopedice se impart în:
Saltele cu arcuri – una din cele mai tradiționale modele și disponibile într-o mare varitetate de modele. Arcurile pot fi bloc (Bonell) sau arcuri individuale (Pocket). Acest tip de saltele sunt confortabile și durabile.
Saltele din poliuretan – un alt fel de saltele ortopedice, sunt realizate din spuma poliuretanică rigidă de densitatea 28 kg/mc. Se potrivesc pentru cei ce iubesc să doarmă pe suprafețe dure.

-   Saltele ergonomice – sunt saltele flexibile, ce pot să fie fabricate spumă memory, ce reține poziția ta preferată din timpul somnului. Sunt extreme de confortabile și nu depun presiune asupra corpului.

Acestea sunt cele mai des întîlnite tipuri de saltele de pe piață, specialiștii recomandă ca înainte de a procura o saltea sau altă să probați.